Om oss

Miljö

Att tänka på miljön är något vi alla förstår värdet av och försöker att applicera på vår vardag. Det är dock ofta lättare sagt än gjort.

Köper du frukter i din lokala livsmedelsbutik får du inte sällan med dig frukter som gick i plantskola i Argentina eller kanske Indien. Långa resor, onödiga utsläpp, frukter klädda i plastkostymer, sammanfattningsvis illa för moder jord. Eftersom miljön är en av våra hjärtefrågor så strävar vi emot ett miljötänk som ska genomsyra hela vår verksamhet. När det finns olika alternativ på grönsaker och frukter, så har du hos oss chansen att välja det närodlade alternativet.

Nu är det ju så att vi lever i ett land med sex månaders vinter och resten höst, vilket för med sig att exotiska frukter inte svämmar över i vår natur. Vi arbetar dock aktivt för att våra leverantörer, som i dagsläget kommer från Helsingborg, är företag som arbetar för att minimera skador på naturen. Vi har även bytt ut vårt kylsystem, vilket ur en miljöaspekt gjort stor skillnad i fråga om energiförbrukning etc.

Vi låter inte heller något av vår frukt gå till spillo och bland djuren på Ölands Djurpark hittar du förmodligen några av våra nöjdaste kunder.

Vi är ännu inte perfekta i miljösynpunkt, men vi arbetar hårt för att nå dit. Så gör dina smaklökar och samvete än tjänst, och låt oss tänka på miljön åt dig!