Om oss

Historik

År 1957 startade Arne Nilsson och Gunnar Lindblom upp företaget på S:a Långatan uppe vid kattrumpan med försäljning av frukt och grönsaker.

På 70-talet blev man trångbodda och flyttade sin verksamhet till förde detta ASG:s lokaler vid Skeppsbron

Vid slutet av 70-talet köper Arne och Gunnar upp Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter med Stig A Nilsson som var konkurrenter till Nilsson & Lindblom. Efter uppköpet flyttades verksamheten till Bryggeriets gamla lokaler på S:A Långgatan. Företaget växte och sökte efter modernare lokaler efter några år.

På 80-talet flyttade företaget in på Borgmästargatan där Stig A Nilsson hade haft sin verksamhet. Arne och Gunnar utökade sitt sortiment med Mer och Merry-dricka, Kokosbullar, Ostar, Engelsk konfekt, utöver frukt och grönsaker.

Efter det att Arne och Gunnar sålde sitt företag så har det varit tre olika ägare.

Sedan några år tillbaka äger Nidal Chami Nilsson & Lindblom i lokalerna på Borgmästargatan. Att jobba med ett reducera miljöpåverkan är ett ständigt pågående arbete som företaget brinner lite extra för. Det har också resulterat i ökad samkörning och investering i nya energisnåla kylrum.

 

Under 2018 såldes företaget vidare till Abed Tamarji. Abed har jobbat inom grossisthandel med erfarenhet i över 16 år. Vi passade på att fråga honom om vad det är som får han att vilja fortsätta med just det här än idag.

Jag vill och har alltid velat få kundernas förtroende, där vi kan bygga våran relation och vara glada båda två. Branschen är extremt stor och man får kämpa sig fram med alla motvindar som kommer och går. Vara glad och välkomna in nya kunder är som att välkomna in dom till en familj. Man tar vara/hand om varandra och hjälps åt.

Nilsson & Lindblom tror också på en utveckling där företaget erbjuder ännu fler närproducerade alternativ, men även ett ökat utbud av ekologiska grödor.